SYDHAVN CHURCH

The architectural concept is a reinterpretation of a church where the height of the church tower is not only made to create a landmark from afar but also provides an outdoor public space where people can climb all the way up to the top of the tower, overlooking the city. The height of the tower is also experienced from the inside where the main room utilizes the full spatial qualities of the tall space. 

The main church room is elevated to allow for transparency and views towards the harbor without compromising the integrity of the ceremonies taking place inside. This allows to put the more public and cultural functions at ground floor activating the street scape and giving the church a more open and inviting character.

Project name

Typology

Location

Year

Status

 

Size

 

Client

 

Collaborators

Sydhavn Church

Cultural

Copenhagen, Denmark

2016

Competition - Purchase Prize

 

3 500 sqm

 

Sydhavn Sogn

 

Hanna Johansson, Juras Lasovsky

Visualization

Sang Yeun Lee

  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon